Mulcol har ambitioner om högre standarder för passivt brandskydd

Med fokus på kvalitet, klimat och digitala verktyg vill holländska Mulcol tänja på gränserna för produkter inom passivt brandskydd. Nu introduceras produktsortimentet på den nordiska marknaden.

Förebyggande av brand och brandskydd har varit ett viktigt ämne under de senaste åren, och passivt brandskydd räddar både byggnader och människor i händelse av brand. Eftersom det passiva brandskyddet måste fungera under hela byggnadens livslängd är det viktigt att installationen görs korrekt från början så att brandskyddet fungerar exakt som det är tänkt.

Under många år har rådgivning via dialog med tekniska specialister varit det bästa sättet att få stöd för installation, och nu finns det mer hjälp tillgänglig för snabbare processer och exakta instruktioner tack vare digitala verktyg.

Enkel installation

På bara några år har tillverkaren Mulcol International etablerat sig på den europeiska marknaden för passivt brandskydd, en marknad där kraven på kvalitet, klimatpåverkan och dokumentation ständigt skärps, och Mulcol har specialiserat sig på passivt brandskydd med målet att göra det ännu enklare att installera passivt brandskydd på rätt sätt.

Mulcol har utvecklat ett sortiment bestående av produkter inom passivt brandskydd där enkel installation har utformats i hela processen, vilket gör det enkelt för professionella tekniska isolatörer att använda de enskilda komponenterna.

Produktsortimentet från Mulcol omfattar alla komponenter för passivt brandskydd av byggnader, inklusive brandskyddsplattor, packningar, fogband för akryl och grafit.

Mulcol tillverkar produkter med fokus på hållbarhet och innovation, och produkterna utvecklas och testas kontinuerligt. Både för att garantera bästa tänkbara kvalitet och för att alla europeiska standarder skall uppfyllas. Produkter och förpackningar förbättras kontinuerligt för att minimera skadliga ämnen.

Digitala verktyg underlättar processen

Ett effektivt brandskydd uppnås genom korrekt installation av membranet. För att stödja användningen av produkterna har Mulcol utvecklat en omfattande utbildning via videor så att yrkesverksamma snabbt och enkelt kan lära sig hur man bäst använder produkterna och förseglar ett område.

Mulcol har vidareutvecklat sin Multiselector-app som kan laddas ner gratis. I den användarvänliga och visuellt orienterade appen får isolatören enkelt hjälp med att hitta rätt Mulcol-produkter för den aktuella arbetsuppgiften.

På samma sätt stöder Mulcol den omfattande dokumentationen för passivt brandskydd. Med den kostnadsfria Mulcol Datamanager-programvaran kan tekniska isolatörer registrera det passiva brandskyddet i en byggnad och dela det med sina kunder utan överflödiga papper.


Teknisk isolering och brandskydd - snabbt och enkelt

Mulcol och online grossisten Insulize har inlett ett nära samarbete för leverans till den nordiska/svenska marknaden:
Mulcol var ett självklart val när det gällde att sätta samman vårt produktsortiment. Teamet bakom har stor erfarenhet och skapar kvalitet på ett innovativt sätt. Deras fokus på användarvänlighet är ett stort plus, och de har digitala verktyg som är lätta att komma åt oavsett var installatören befinner sig, säger Rasmus Møller Keel, försäljnings- och produktchef på Insulize.
 

Om Mulcol 


Mulcol är en modern tillverkare av passiva brandskyddsprodukter och när det gäller nytänkande och innovation inom passivt brandskydd vet Mulcol verkligen vad som krävs. Mulcol lyssnar på marknaden och användarnas önskemål. Därför utvecklar och testar de kontinuerligt isoleringsprodukter för att spegla verkligheten och göra dem optimala för daglig användning. Detta ger inte bara bästa produkter för passivt brandskydd, utan också största möjliga säkerhet och effektivitet för produkten.

Se mer här

Produkter för alla projekt

På Insulize har vi samlat ett antal starka varumärken inom teknisk isolering och
 passivt brandskydd - IsoverKaimannRohhe, K-Flex och Mulcol . Hitta dina
 produkter nedan.