Kunskap och inspiration

Man kan aldrig få för mycket kunskap och inspiration, eller hur? Det tycker i alla fall inte vi. Därför har vi samlat kundcase och artiklar om teknisk isolering så att du kan ta del av mer information om teknisk isolering eller kanske hitta inspiration till ditt nästa isoleringsprojekt.

Du kanske undrar vad skillnaden mellan stenull och glasull är och vilken typ av isolering du skall välja för just ditt projekt. Du kanske är osäker på vad du skall göra med särskilt dammig mineralull eller har andra funderingar. Teknisk isolering kan vara lite av en djungel, men här kan du faktiskt få svar på dina frågor och samtidigt få mer information om olika saker.

Här kan du hitta och läsa våra  artiklar och kundcase.

Artiklar

Kondensisoliering

Läs mer

Värmeisolering

Läs mer

Kundcases

Mulcol

St James Quarter, Edingburgh

Bransch: Lägenheter / Hotell och restaurangbranschen

Detta multifunktionella projekt utvecklades av Allan Murray arkitekter och omfattar 850 000 kvadratmeter butiker, ett lyxhotell, 150 lägenheter, 30 restauranger och en biograf. Detta är den skotska huvudstadens viktigaste shoppingdestination och stadens nya hjärta.

Mulcol

MECD, Manchester

Bransch: Utbildning

MECD-projektet är ett av de största byggprojekten som genomförts av någon högre utbildningsinstitution i Storbritannien. MECD inrymmer fyra tekniska skolor, flera forskningsinstitut och tusentals studenter och anställda. Här finns också avancerad teknik, laboratorier och interaktiva inlärningsmiljöer. MECD har 8 våningar och en golvyta på 76 000 m2.

Mulcol

Chapel Wharf, Manchester

Bransch: Lägenheter

Chapel Wharf består av fyra torn med 12–22 våningar och innehåller 995 lägenheter. Det är beläget centralt i närheten av det femstjärniga Lowry Hotel och på gångavstånd från affärsdistriktet Spinningfields. Förutom lägenheterna har Chapel Wharf även gångytor, nya allmänna utrymmen och parkeringsplatser för nästan 400 bilar. Byggherren Dandara skapar en Manhatten-stil genom att ta bort de traditionella korridorerna i lägenheterna.

Produkter för alla projekt


På Insulize har vi samlat ett antal starka varumärken inom teknisk isolering och passivt brandskydd - Isover, Knauf, Kaimann, Rohhe, K-FLEX, Mulcol m.fl.
Hitta dina produkter nedan.

Kunskapsbank

Teknisk isolering kan vara lite av en djungel - Nisse och resten av gänget på Insulize hjälper dig gärna vidare, inte bara med ett starkt produktsortiment utan också med enkel tillgång till inspiration, guider, vägledningar och verktyg.