ISOVER teknisk isolering

Oavsett om det handlar om isolering av varma eller kalla rör, effektiv teknisk isolering är nödvändig för att optimera energieffektiviteten. På Insulize hittar du ett stort urval av ISOVER-produkter för teknisk isolering. Vi har samlat allt här vilket gör att du enkelt kan skapa dig en överblick och hitta just den/de produkter du har behov av.

Isover ingår i vårt sortiment, dels för deras fantastiska isoleringslösningar och höga kvalitet, dels för deras starka fokus på hållbarhet i alla deras produkter och lösningar. Och i synnerhet inom byggbranschen är hållbarhet viktigare än någonsin. Byggnadsindustrin står för en stor del av de totala koldioxidutsläppen, liksom byggmaterialen står också för en del av dessa. Det finns alltså mycket att vinna på att använda ”gröna” isoleringsmaterial.

Världens största tillverkare av mineralull

Mineralull är den gemensamma beteckningen för glas- och stenull och tillverkas av mineraliska råvaror – sten och sand – som smälts och spinns till fibrer. ISOVER utvecklar och tillverkar isoleringsprodukter i främst glasull, men har även stenull i sitt sortiment för andra tekniska isoleringslösningar. Samtidigt tillverkas produkten enligt TEL-metoden, vilket gör den både mycket lättare och mer robust än andra traditionella isoleringstyper.

ISOVER - glasull av högsta kvalitet

ISOVER är glasull av högsta kvalitet med utmärkta isoleringsegenskaper. Fördelarna med att välja ISOVER glasull är många:

  • Glasullen har en mycket låg vikt och är lätt att arbeta med.
  • Glasullen kan komprimeras upp till 80 % och tar därför mindre plats vid transport.
  • Glasullen är dammfri och mjuk att arbeta med, samtidigt som den är formstabil och robust.
  • Alla produkter är CE-märkta och uppfyller alla europeiska bestämmelser för produkttypen.

Därför är ISOVERs isoleringsprodukter av glasull utan tvekan ett utmärkt val när du har behov av isoleringsmaterial. Är du bekant med svenska isoleringsstandarder? Du hittar dem här

Glasull tillverkad av återvunnet glas

ISOVER har alltid fokuserat på användningen av återvunnet material i tillverkningen av glasull, men med tiden har det blivit ett allt större fokusområde i både utvecklingen och tillverkningen av isoleringsprodukter.
Idag tillverkas ISOVER-glasull av minst 70 % återvunnet glas, vilket ger ett antal unika miljöfördelar utöver dess goda isoleringsegenskaper. Dessutom kräver glasull från ISOVER inget underhåll och sparar därmed energi och pengar under en byggnads livslängd.

Produkter för alla projekt


På Insulize har vi samlat ett antal starka varumärken inom teknisk isolering och passivt brandskydd - Isover, Knauf, Kaimann, Rohhe, K-FLEX, Mulcol m.fl.
Hitta dina produkter nedan.