Partnerskap och nya lösningar i fokus för ny Head of Business Development

8 februari 2024

Martin Heimann blir ny Head of Business Development och Product Management för Beijer Ref Technical Insulation, vilket omfattar Insulize.



Befattningen är nyinrättad, eftersom organisationen sätter ytterligare fokus på utveckling av internationella marknader och partnerskap med leverantörerna. Hos Beijer Ref Technical Insulation får Martin Heimann det övergripande ansvaret för att teckna avtal och stärka företagets position på marknaderna för teknisk isolering och brandskydd i Danmark, Sverige, Norge och Schweiz, samt att utveckla nya lösningar i nära samarbete med leverantörerna.

Martin Heimann har goda kunskaper om digital affärsutveckling och hantering av masterdata. Senast arbetade han i 3 1/2 år som Head of Business Development och Head of Sales Development hos grossisten Lemvigh-Müller. Dessutom har han 4 års erfarenhet som Inside Sales Manager hos Eaton, en amerikansk leverantör av elkomponenter.

”En nära dialog med våra leverantörer och kvaliteten på våra data är avgörande för att utveckla verksamheten, så att vi även under kommande år kan erbjuda rätt lösningar på de internationella marknaderna för teknisk isolering och brandskydd”, säger Martin Heimann, Head of Business Development och Product Management. 

”Vi har de senaste åren upplevt en markant tillväxt inom teknisk isolering och brandskydd, och vi ser stor potential på den internationella marknaden. Därför är det ett naturligt steg för Beijer Ref Technical Insulation att investera ytterligare genom att bland annat utöka medarbetarstaben”, säger Thomas Dalsgaard, CEO för Beijer Ref Technical Insulation och fortsätter

”Vi vill samarbeta närmare med branschen om framtidens lösningar inom teknisk isolering och brandskydd, och jag ser fram mot att arbeta med Martin för att uppnå dessa mål.”

Om Beijer Ref

Beijer Ref är en teknikinriktad handelskoncern som genom värdeskapande produkter erbjuder kunderna konkurrenskraftiga lösningar inom kylning och klimatstyrning. Beijer Ref är en av de största grossisterna inom kylprodukter i världen, med verksamhet i 44 länder i Europa, Nordamerika, Afrika samt Asien och Oceanien.

Beijer Ref Technical Insulation omfattar företagen Armadan, Insulize, Industrifiber och Durrisol Kuster, och har filialer i Danmark, Sverige, Norge och Schweiz.